Hej och Välkommen till min blogg! Elin heter jag och bor i Uppsala tillsammans med min sambo, Jimmy. Våran lilla familj består av våra två katter Liten och Morran och våra två långhåriga collies Lexie och Blaze samt en död kaktus. Mitt drömjobb är att få jobba som författare på heltid men fram tills den drömmen slår in jobbar jag i en butik på Arlanda. Mitt största fritidsintresse är mina hundar. Vi åker mycket på hundutställningar och tränar lydnad, spår, agility, rallylydnad och vallning. Förutom hundintresset så gillar jag att skriva böcker, kolla på film, gå på bio, träna på gym och umgås med alla mina underbara kompisar. Min blogg handlar om det käraste jag har, mig själv. Mina åsikter, mina upplevelser, min humor och mig. Hoppas ni tycker om den.


Welcome to my Life!

lördag 29 september 2012

Inofficiell utställning i Täby

Söndag 23 september fick bli höstens sista utställning för mina två. Den här dagen bar det av ut till Täby för en liten inofficiell utställning. Jag hade med mig mina två och Mikaela hade med sig Dolly och Stella. Sen mötte vi upp Catta och Edwin när vi kom dit. Och Greta hade vi med oss också.

I Täby var det blött, kallt och lerigt. Vi hittade en hyfsat torr plats att ställa upp tältet vid. Det var dock omöjligt att inte få super leriga hundar innan man skulle in i ringen.

Domare idag var Carin Lyrholm.

Payne och Edwin gick mot varandra i juniorklass och där knep Edwin första platsen och blev bästa hane.
Sen fick Naima HP i juniorklass och blev slagen av Dolly igen i bästa tik.

Men vi var inte klara för dagen iallafall för på den här utställningen hade dom fler klasser man kunde anmäla i. Jag anmälde Payne och Naima till parklass för första gången. Sen anmälde vi Payne, Naima och Edwin till uppfödarklassen. Man skulle tydligen bara vara 3 st i uppfödarklass inte 4 som man är officiellt.

Det blev en liten väntan till finalen sen var det först dags för parklassen. Vi var ca 15 ekipage i parklass och jag var lite nervös för hur det skulle gå att springa med två hundar samtidigt. Men det var inget att oroa sig för. Mina älskade hundar skötte sig exemplariskt och både sprang och stod fint bredvid varandra. Domaren var imponerad.
Av ca 15 par så valde han ut 5 par för placering. Vi var ett av dom paren och jag var den enda som hade stora hundar. Resten var små raser.



Dom sprang jätte duktigt bredvid varandra.


Vi blev placerade som femma i parklassen och fick en liten turkos rosett.


Det var jätte roligt med parklass och jag kommer absolut vara med i det igen om det dyker upp i framtiden.
Är så stolt över mina fina hundar som skötte sig så bra!

Efter parklassen var det bara en klass kvar för oss och det var BIS uppfödargrupp. Där blev vi faktiskt etta!
Best In Show uppfödargrupp. Woho!

Edwin, Payne och Naima som BIS-1 uppfödargrupp.
Tack Catta, Mikaela och lilla Greta för en härlig dag i Täby. Tur att solen lyste några få sekunder iallafall annars hade man ju deppat ihop helt och hållet.

Nästa utställning för oss blir ev. Stora Stockholm ifall hundarna har päls.
Fram tills dess så ska vi träna lite lydnad och kanske prova på agilitybanan.

Inofficiell utställning i Jälla.

Lördag 22 september var det dags för höstens näst sista utställning. Jag hade anmält både Payne och Naima till en trevlig liten inoff i Jälla ridhus. Vi åker på den utställningen varje år och den är himla trevlig och så bra anordnad.
Med oss hade vi även Mikaela med Dolly, lilla Stella och pappa Elvis. Samt några andra goa vänner som också var med.

Domare var Lars Widén.

Först ut var Payne som gick i juniorklass. Det var en till hane med i samma klass. Domaren tyckte att dom båda behövde lite tid att växa på sig och bli lite mer stabila i kropp och rörelser. Han berömde Payne för sina fina rörelser från sidan.

Payne i JR-klass

Fröken Naima hade 3 andra hundar i sin klass och placerade sig som bästa juniortik med HP. Duktiga tjejen! Men sen i bästa tik så var det Naima mot Dolly och Dolly har ett fantastiskt fint steg som Naima inte riktigt kan matcha än så Dolly blev bästa tik och Naima kom tvåa.

Naima bästa JR-tik.
Sen blev vi kvar i ridhuset halva dagen för Dolly skulle in i gruppfinalen och Elvis skulle in i BIS veteran. Dolly blev tyvärr inte placerad men Elvis kom tvåa och fick en stor fin rosett att ta med sig hem.

Tack alla vänner för en mysig men lite kall dag i ridhuset. Skönt att vi slapp vara ute i spöregnet!

tisdag 25 september 2012

Nickelback


Onsdag 12 september var det dags att åka tillbaka till Globen. Denna gången var det Nickelback som spelade.

Ungefär en månad innan konserten så frågade Mikaela mig om jag ville gå och se Nickelback med henne. Jag älskar Nickelback så jag tackade så klart inte nej. Vi hade dock inga biljetter så vi letade som besatt på blocket efter biljetter med hyfsat bra platser och pris. Det var svårt för dom flesta hade sina biljetter i PDF format då man alltså skriver ut dom själv hemma och man kan ju skriva ut hur många som helst så det kändes lite osäkert. Men tre dagar innan konserten åkte vi till Stockholm och köpte 3 biljetter av en jätte trevlig kvinna som verkade ärlig.

Peppa i tre dagar sen åkte jag, Mikaela och Jimmy till Stockholm och såg Nickelback!
Förband var underbara Daughtry! Sjukt bra musik!


Jag hade inte lyssnat så mycket på Daughtry (trodde jag) och var osäker på vilka låtar som dom gjort men sen när dom började spela så kände man igen i princip alla från radion. Mikaela var nästan mer pepp på Daughtry än på Nickelback.

Sen när det var dags för Nickelback så spelade dom låtar från alla deras skivor. Alla dom stora hitsen var med och en del nytt från första skivan som jag inte hört. Så sjukt bra musik, speciellt live. Och dom är så roliga. Rocksångare och deras skämt alltså, jag garvar ihjäl mig varje gång. Chad och Ryan "bråkade" under hela konserten.
Det var iallafall hur bra som helst. Jag sjöng (läs skrek) med i alla låtar jag kunde så dagen efter hade jag ingen röst kvar. Som det ska vara!

Här kommer några smakprover från konserten.

Första låten Nickelback spelade var This Means War.






Tänkte även dela min favoritlåt som jag är väldigt glad att dom spelade.
Den heter Something In Your Mouth.



Fler videor finns på min youtube sida. Zatinelife.

Thanks Daughtry and Nickelback for an awesome night!

tisdag 11 september 2012

Höstpromenad

Jag, Jimmy och hundarna var precis ute på en lååång och härlig promenad längs röbospåret. Det är jätte skönt ute!

Published with Blogger-droid v2.0.9

Duv-kurs

Jag hittade en väldigt spännande kurs i skolan. Jag funderar starkt på att gå den. Det kan bli ett riktigt lyft för min karriär.

Published with Blogger-droid v2.0.9

söndag 9 september 2012

Hundutställning, Gimo


Igår var det dags igen. Hundutställning i Gimo. Upp med tuppen och en lagom bilfärd till en jätte fin sportanläggning i Gimo som utställningen hyrt. Enda dåliga var att det var så satans långt att gå från bilen till ringen. Har inget emot att gå men min packning väger fan 100 kg.

Båda hundarna fick åka med men jag hade bara anmält Naima. Och det gick väl så där för henne. Hon fick sitt första Very Good men med den bästa kritiken hon någonsin fått hittills. Så det är lite blandade tankar efter gårdagen men det var väldigt få saker som var "dåliga" så jag är ändå nöjd att domaren såg nånting fint i henne.

Det bästa med gårdagen var nog att solen lyste. Jag fick tillochmed lite färg. Det var såååå skönt!

Nu är det slut på dom officiella utställningarna för våran del i år. Vi har spanat in några inoffar som vi åker på för skojs skull och sen får vi se hur många hårstrån som sitter kvar i december till Stora Stockholm. Men det finns annat som ska planeras under hösten. Jag ska kika lite i plånboken och boka till för höftledsröntgen för skitungarna. Jag vill helst inte för jag blir så nervös men man måste ju.

Nästa utställning är 22 september. Vi hörs igen då!

fredag 7 september 2012

Utställning imorgon



Imorgon ska jag och hundarna packa ihop oss i bilen igen och dra iväg på utställning. Den här gången bär det av till Gimo. Jag har inte varit där förut tror jag. Alltid lika spännande att hitta till nya ställen.
Jag har bara anmält Naima för jag tror inte Payne skulle komma nånvart men han får som vanligt följa med som moraliskt stöd åt syrran. Jag ska försöka packa iordning alla grejer nu på morgonen för jag jobbar hela dagen och vill helst bara slockna på sängen så fort jag kommer hem.

Och idag klockan 10 ska jag besikta bilen för första gången. Jag har aldrig besiktat en bil förut så jag känner mig lite vilsen. Men jag håller tummarna att fröken fordfan går igenom så hon kan åka med på utställningar ett år till.

torsdag 6 september 2012

Förkyld

Usch, den här jäkla förkylningen vill inte ge med sig. I lördags på utställningen började jag känna av lite i halsen. Det var nog inte så bra att sitta ute 2 hela dagar i fukten och kylan och vara trött. På lördag kväll när jag jobbade så blev det bara värre och värre. Söndag och måndag hade jag också ont i halsen sen i tisdags började det gå över men då kom det här förbannade snoret istället. Kan man inte bara få vara ifred? Igår hade jag jätte ont i bihålorna och idag är det mest bara snor i hela jäkla huvudet. Please go away! Det är inte roligt att vara sjuk.

måndag 3 september 2012

Hundutställning, Högbo Bruk





Högbo dag 1.

31 augusti var en tung tung dag. Jag kom i säng vid halv 3 på natten eftersom jag var på konserten dagen innan. Dålig planering. Så 3 timmar hann jag sova innan klockan ringde och det var dags att pallra sig upp och åka till Sandviken. Dom flesta grejerna låg redan i bilen så det var bara hundarna, trimväska, kamera och handväska som jag behövde tänka på.

Vi åkte ungefär 07:15 från Uppsala och det regnade hela vägen till utställningen. Det är inte roligt att ställa ut när det regnar. Speciellt inte om man har en hund med mycket päls.
Det blev ett litet uppehåll precis när vi kom dit så jag hann slänga upp tältet och hämta hundarna utan att bli dränkt.

Våran ring startade 10:00 och domare idag var Charlotte Sandberg.
Först ut av mina två var Payne som gick i juniorklass för hanar. Han hade två konkurrenter i klassen. 

Payne Very Good med kritiken: 

Bra huvud, lite grov i sin skalle, fint nosparti med bra form på käkarna, korrekt bett, bra placerade öron av rätt storlek, knappt vinkel fram och bak, rör sig ok från sidan, trång bak, bra fram, välskött päls.  

Han placerade sig trea av tre i juniorklass. Ingen av juniorhanarna fick CK och domaren kom fram och sa till oss att hon inte tänkte premiera någon av dom pga att dom inte var färdiga utan behövde lite tid på sig.

Lite senare var det Naimas tur.
Naima fick Excellent med kritiken:

Söt juniortik, fint huvud, välplacerade öron, knappt vinkel fram och bak, kunde ha längre bröstkorg för att vara en tik, rör sig bra från sidan, behöver bli stabilare fram, stor välskött päls av fin färg, välmusklad. 

Det är en kritik som jag är väldigt nöjd med. Naima placerade sig som trea av fyra juniortikar. Endast en fick CK. 

Lagom till Naimas klass började det så klart regna. Vi var kvar en stund till på utställningen och pladdrade lite med några jag känner. Sen kollade vi upp morgondagens ring och flyttade tältet dit istället. Det fick stå kvar under natten tillsammans med många andra tält. Sen åkte vi hem.

Högbo dag 2.

1 september blev en till dag i Sandviken. Upp tidigt, mata och rasta hundar och iväg igen. Det regnade hela vägen dit och jag var inte alls sugen på att lämna bilen när jag såg lervällingen utanför. Men idag hade jag mina fina vita stövlar med mig så det var bara att klampa bort till tältet.

Payne fick följa med som sällskap idag men jag hade bara anmält Naima. Eftersom dom flesta domare tycker att Payne behöver mer tid på sig så får han vara med ibland för träningens skull men det är inte det roligaste att betala 300-400:- för ingenting.

Idag var det en liten specialare för Collien. Dom hade flyttat valparna och juniorerna till en annan ring och vi fick ställa för en domare som heter Bo Skalin. Egentligen skulle alla collies ställas för en domare från Kanada som heter Richard Parquette men han hade väl fått för många i sin ring eller nått så då flyttade dom oss. Lite onödigt då vi bara var 3 valpar och 3 juniorer. Men som tur var tyckte Bo om Naima.

Naima fick Excellent och CK med kritiken:

Feminimt huvud, mycket bra uttryck, lite bred öronansättning, väldigt bra linjer, mycket bra hals, korrekt vinklad, lite lösa haser, välburen svans, rör sig bra, bra pälskvalité.

Naima placerade sig som tvåa av tre juniortikar.
Efter juniorklassen så började den eviga väntan. Vi väntade nästan 5 timmar på att dom andra collien skulle börja sin bedömning i den andra ringen. När det äntligen var våran tur så skulle den andra domaren kolla igenom juniorerna lite snabbt sen fick vi tävla om bästa tik. Vi sprang flera flera varv och han möblerade om oss flera gånger så jag tror alla var lite förvirrade innan placeringen blev färdig. Det var världens lersörja i den ringen så det var helt omöjligt att visa upp hundarnas rörelser på ett rättvist sätt. Jag höll på halka ihjäl mig flera gånger.
Vi blev iallafall placerade som fjärde bästa tik och Naima (och jag) fick sitt första reservcert. Så nu har vi slagit nytt rekord i vinster och placeringar. Woohoo!!! Jag fick en jätte fin liten ljusblå rosett som egentligen inte betyder nånting speciellt men att vi kommit så långt att vi slåss om dom rosetterna är helt fantastiskt för mig. A dream come true!

Sen fick vi äntligen åka hem och sova.
Tack för en underbar helg alla ni vänner jag fick spendera den med!

söndag 2 september 2012

Lady Gaga Live


Torsdagen den 30 augusti var en magisk kväll. En kväll jag aldrig kommer glömma. Det finns så mycket jag vill säga om konserten och så mycket som inte går att beskriva med ord. Stämningen var helt fantastisk i Globen när Lady Gaga kom ut på scen och höll sin fantastiska show för oss. Ni som inte köpte biljetter till detta gick verkligen miste om nånting stort.

Under den lugnare delen av konserten var inte ett öga torrt. 3 fans fick följa med Gaga upp på scen och känna på livet som popstjärna. Det som är så fantastiskt med Gaga som ingen annan artist har är att hon är så connected med sin publik. Vi är inte bara en publik utan en del av showen också. Hon sjunger inte bara låt på låt på låt och sen tackar för sig och drar utan hon ser till att få ut sitt meddelande till omvärlden och hon ser till att alla trivs och har det bra. Hon träffar en rakt i hjärtat med varje ord hon säger.

Jag grät, jag skrek, jag sjöng, jag dansade och jag kunde inte tro att det gick att älska den här artisten mer men efter konserten så gör jag det. I love you mother monster!

Om ni vill ha ett smakprov från konserten så kommer det här:

Enjoy!