Hej och Välkommen till min blogg! Elin heter jag och bor i Uppsala tillsammans med min sambo, Jimmy. Våran lilla familj består av våra två katter Liten och Morran och våra två långhåriga collies Lexie och Blaze samt en död kaktus. Mitt drömjobb är att få jobba som författare på heltid men fram tills den drömmen slår in jobbar jag i en butik på Arlanda. Mitt största fritidsintresse är mina hundar. Vi åker mycket på hundutställningar och tränar lydnad, spår, agility, rallylydnad och vallning. Förutom hundintresset så gillar jag att skriva böcker, kolla på film, gå på bio, träna på gym och umgås med alla mina underbara kompisar. Min blogg handlar om det käraste jag har, mig själv. Mina åsikter, mina upplevelser, min humor och mig. Hoppas ni tycker om den.


Welcome to my Life!

tisdag 10 januari 2012

2012 - Mitt hälsosamma år

Nu har det gått en vecka på det nya året. Hur går det med alla nyårslöften? Nån som har slutat röka? Hur många äter mer hälsosamt och motionerar oftare? Och är det nån som sparar pengar?
För mig går det bra. Jag bestämde bara ett nyårslöfte och det var att ta hand om mig själv bättre. Sen får det gå upp och ner och i olika etapper om det vill. Men att tänka mer på mig själv än jag gjorde 2011 det har jag lovat.
Som start på detta då så bestämde jag att varje vecka komma på en utmaning som jag ska hålla hela veckan. Det är super roligt och man blir riktigt peppad när det ger resultat. Ännu roligare är det om man har en vän som vill vara med på samma utmaningar för då kan man peppa varandra.
Dom här utmaningarna har jag haft hittills.

Vecka 1 - Ingen läsk. (Undantag: Sprite Zero ibland.)
Vecka 2 - Ingen friterad mat.

Första veckans utmaning var den svåraste eftersom jag är sjukligt beroende av coca cola. Första dagen gick bra men andra och tredje hade jag sjukt ont i huvudet och var grinig och sur hela tiden. Men nu känner jag inget sug efter cola längre. Fick däremot en ny craving: Vitamin Well och Vitamin Water. A.k.a dom där okolsyrade vitamin dryckerna som finns i olika smaker. Dom är sjukt goda!

Mitt resultat på vågen efter första veckan var 3½ kilo som försvunnit. Det öppnade verkligen ögonen för vad cola gör med min kropp. Att en liten förändring kan göra så mycket är helt fantastiskt.

Ingen friterad mat kommer inte bli lika svår. Den utmaningen kommer gå bra. Självklart fortsätter jag med vecka 1 utmaningen nu också. Bygger på nånting varje vecka. Sen blir jag BEACH 2018!!!

1 kommentar: