Hej och Välkommen till min blogg! Elin heter jag och bor i Uppsala tillsammans med min sambo, Jimmy. Våran lilla familj består av våra två katter Liten och Morran och våra två långhåriga collies Lexie och Blaze samt en död kaktus. Mitt drömjobb är att få jobba som författare på heltid men fram tills den drömmen slår in jobbar jag i en butik på Arlanda. Mitt största fritidsintresse är mina hundar. Vi åker mycket på hundutställningar och tränar lydnad, spår, agility, rallylydnad och vallning. Förutom hundintresset så gillar jag att skriva böcker, kolla på film, gå på bio, träna på gym och umgås med alla mina underbara kompisar. Min blogg handlar om det käraste jag har, mig själv. Mina åsikter, mina upplevelser, min humor och mig. Hoppas ni tycker om den.


Welcome to my Life!

söndag 19 februari 2012

Valputställning i Sollentuna.

Naima Exc, HP; BIR, BIG 4

Payne Exc, HP, BIM

18 Februari 2012 åkte jag, Payne och Naima till Sollentuna för att delta i Cavaliersällskapets valputställning. Det var första gången nånsin som jag åker helt ensamn på utställning. Som tur var slapp jag dock vara ensamn när vi väl kom dit för Chatarina Näslund var också där med 3 av sina hundar så vi sällskapade.

Jag hade inga höga förväntningar alls utan hoppades bara att jag inte skulle snubbla över nån hund i ringen eller att nån av mina skulle vägra gå eller nått. Jag var ganska deppig och nere den dagen för vi förlorade en familjemedlem dagen innan. Så mina tankar var på annat håll.

Payne skulle visas först och han skötte sig jätte bra i ringen förutom att han fått för sig att folk inte får ta på honom. Fjomp-ålder är han i. Det ska vi träna på. Han fick iallafall ett Hederspris av domaren och skulle tävla om bäst i rasen senare.

Naima skötte sig helt fantastiskt för att vara första gången. Hon har ju aldrig varit på utställning förut och säkert aldrig bland så mycket folk och hundar heller. Men hon var jätte duktig lilla tjejen. Domaren tyckte mycket om henne också och hon fick också Hederspris och blev bästa tik i sin klass.

Så då skulle Payne och Naima tävla mot varandra om Bäst i rasen (BIR) och Bäst i motsatt kön. (BIM) Payne hade hunnit lägga sig och sova när jag kom och slet ut honom ur buren igen så han var sur och ville inte springa alls. Så då fick Naima vinna BIR och Payne blev BIM. Jag var super lycklig att det gick så bra för båda två. Mina fina valpar.

Efter alla collies fick vi en liten paus på 45 minuter innan det var dags för gruppfinalen som Naima skulle vara med i. Då fick mina små ligga i sin bur och vila och dom slocknade båda två. Det är jobbigt att vara på utställning.  
I gruppfinalen tävlade Naima mot andra hundar som också blivit Bäst i rasen som också var vallhundar. Vi var minst 10 olika raser i ringen och domaren får ge pris till 5 stycken. Där kom Naima 4:a och fick en jätte fin stor grön rosett. Matte var överlycklig så klart! Det är det bästa resultatet jag fått hittills. Förutom BIS 3:a i uppfödarklassen i Pite i sommras.  
Så vi gick hem med 5 nya rosetter efter dagens bravader. Super roligt! Och hundarna fick underbart fin kritik av domare Jan Törnblom.

Payne:

Maskulin hane, välburna öron, bra huvud och uttryck, bra nosparti, tillräcklig hals, tillräckligt vinklad fram och bak, bra bröstkorg, fin rygg, något kort kors, bra ben och tassar, rör sig bra från sidan, ännu något valpigt fram och tillbaka, Fin päls, Välvisad!

Naima:

Feminim tik med fina proportioner, välburna öron, mörka fina ögon, bra nosparti, välpigmenterad, bra hals, bra kropp, bra förbröst, fin rygg, välvinklad fram, tillräckligt vinklad bak, passande benstomme, rör sig väl från sidan, bra päls, fin färg.

Payne

Naima

1 kommentar:

  1. wow vilken kanonkritik Naima fick!!! den ska du spara så får vi scrappa en bild om hennes debut :)

    SvaraRadera