Hej och Välkommen till min blogg! Elin heter jag och bor i Uppsala tillsammans med min sambo, Jimmy. Våran lilla familj består av våra två katter Liten och Morran och våra två långhåriga collies Lexie och Blaze samt en död kaktus. Mitt drömjobb är att få jobba som författare på heltid men fram tills den drömmen slår in jobbar jag i en butik på Arlanda. Mitt största fritidsintresse är mina hundar. Vi åker mycket på hundutställningar och tränar lydnad, spår, agility, rallylydnad och vallning. Förutom hundintresset så gillar jag att skriva böcker, kolla på film, gå på bio, träna på gym och umgås med alla mina underbara kompisar. Min blogg handlar om det käraste jag har, mig själv. Mina åsikter, mina upplevelser, min humor och mig. Hoppas ni tycker om den.


Welcome to my Life!

fredag 12 augusti 2011

Kolmården

Den 23 Juli var jag och Jimmy på en liten roadtrip till Kolmårdens Djurpark i Norrköping för att titta på lite fina djur. Vi startade tidigt på morgonen och kom dit ungefär vid 12 tiden. Djurparken stängde 19:00 och trots att vi var där i 7 timmar kände vi att tiden inte riktigt räckte till.

Jag var första gången på Kolmården 2008 med familjen men då hann vi tyvärr inte se delfinshowen. Det var ett måste den här gången. Jag ville se delfinerna och Jimmy ville se dom stora katterna. Och bådas önskningar slog in.

Det var jätte roligt att spendera dagen på Kolmården med min underbara karl. Vi hade jätte roligt och det var helt fantastiskt att få uppleva alla djuren igen. Dessutom fick vi prova nya Safari linbanan som är ny för i år. Riktigt häftigt! Sist jag var där så fick man fortfarande köra omkring i egen bil bland alla giraffer och lejon. Men nu var vi mellan 5 och 24 meter uppe i luften i en liten linbanevagn. Lite läskigt, men mycket roligt.

Jag tänkte dela med mig av några bilder från vårat besök. Nästa gång vi åker så hoppas jag att jag har en "riktig" kamera att knäppa bilder med. Och en kamera att filma med. Och en bebis att...haha nä skojja!
Här kommer bilderna.

Ett av dom första djuren vi såg var brunbjörnarna. Pappa björn låg och tryckte i skuggan bakom en sten och jag hann nätt o jämt knäppa en bild på honom. Dom hade tre små ungar också som lekte i vattnet.


Den här gubben var inte o leka med. Efata heter han och är "pappa gorilla" i flocken. Han var sjukt mäktig att titta på. Stenhård koll på allt och alla som var i närheten av deras bur. Han stannade upp när jag tog den här bilden och stirrade mig rakt i ögonen.

Jimmy hittade en liten kompis. Dom här små aporna fick man gå runt bland och ibland hoppade dom ner på axeln.

Jimmy vid savannen. Noshörningarna är sjukt häftiga.

Hajarna i det lilla akvariet.

Dagens höjdpunkt. Tiger World. Fick några riktigt lyckade bilder på tigrarna.

Min höjdpunkt FOR LIFE! Markoolios delfinshow. Helt underbar!

Jätte duktiga tränare och helt fantastiska djur.

Åka linbana...lite läskigt.

Jag vid ingången. Taggad till tusen.

Jimmy vid rulltrappan upp till lohuset.
Det var en helt fantastisk dag! Vi kommer absolut åka tillbaka fler gånger och kolla in alla underbara djur. Man kan inte få nog av Kolmården!
Jag tänkte dela med mig av en liten filmsnutt från delfinshowen. Efter filmen finns det länkar till andra videor jag gjorde när vi var där ifall någon är intresserad.

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar