Hej och Välkommen till min blogg! Elin heter jag och bor i Uppsala tillsammans med min sambo, Jimmy. Våran lilla familj består av våra två katter Liten och Morran och våra två långhåriga collies Lexie och Blaze samt en död kaktus. Mitt drömjobb är att få jobba som författare på heltid men fram tills den drömmen slår in jobbar jag i en butik på Arlanda. Mitt största fritidsintresse är mina hundar. Vi åker mycket på hundutställningar och tränar lydnad, spår, agility, rallylydnad och vallning. Förutom hundintresset så gillar jag att skriva böcker, kolla på film, gå på bio, träna på gym och umgås med alla mina underbara kompisar. Min blogg handlar om det käraste jag har, mig själv. Mina åsikter, mina upplevelser, min humor och mig. Hoppas ni tycker om den.


Welcome to my Life!

söndag 17 juni 2012

Vargattack


Idag vid 11 tiden så skedde nånting fruktansvärt på Kolmårdens djurpark i Norrköping. En djurvårdare gick in i vargarnas inhängnad för att träna och socialisera flocken som hon gjort dom senaste 3 åren. Vargarna hade hon känt sen dom var valpar och tränat dom regelbundet utan några problem. Tills idag.

Tydligen så hade Kolmården som rutin att djurvårdarna fick vara ensamna med vargarna och kommunicera med sina kollegor via radio. Dum idé om ni frågar mig. Hur väl man än känner dessa djur och hur erfaren man än är så får man ALDRIG glömma att i grund och botten är det ett rovdjur från det vilda och kommer agera därefter. Det är respektlöst att tro att vargarna går att lita på till 100% bara för att det gått bra fram tills idag. Man går inte ensamn in i lejonkulan och därför tycker jag inte man går ensamn in i varghägnet. Dumt!

Jag tänker inte säga skyll dig själv och jag tänker inte skylla på vargarna. Man borde aldrig någonsin ta några risker med dessa vilda djur precis som andra djur som också finns på Kolmården. Dom kallas vilda djur av en anledning. Kolmården kommer se över sina rutiner och öka säkerheten när man vistas runt vargarna i framtiden. Bra!

Vad som orsakat attacken vet man inte eftersom djurvårdaren var ensamn och det inte finns kameror. Fick vargarna fnatt eller provocerade djurvårdaren fram attacken? Eller var det lek som slutade fel? Det kommer vi aldrig få svar på.

Mina tankar går till kollegor, vänner och anhöriga till kvinnan som förolyckats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar